dinsdag 15 juni 2010

Mens, geen Mensch

Een keer vreemdgaan moet kunnen ... Nee, ik wil hier geen lans breken voor buitenechtelijke relaties, maar het komt in de beste families voor, zal ik maar zeggen.
Van een heel andere orde zijn de strapatsen die Harry Mens (ja, die van dat faaantaaastische tv-programma Business Class) op zijn conto heeft staan, als het gaat om buitenechtelijke relaties. Hij heeft het gepresteerd om zijn vrouw en kinderen tien jaar lang op ongelooflijke wijze te bedriegen. Hij leidde al die tijd een dubbelleven, had twee gezinnen, in ieder gezin een vrouw en twee dochters. Het is alweer een tijdje geleden dat dit in de publiciteit kwam. Voor wie het niet (meer) weet: lees hier een artikel uit 2007. Harry Mens, zeker niet Harry Mensch, eerder Harry Slechtmens.

Laat het nou ausgerechnet deze Harry Mens zijn die een eeuwenoud antisemitisch vooroordeel van stal haalt: 'Joden beheersen de wereldpolitiek'. Harry's blikveld bestrijkt niet de hele wereld, hij vertaalt dit naar de Nederlandse politiek. In Nederland is een Joodse kongsi actief, beweert hij. Deze kongsi, bestaand uit Uri Rosenthal, Lodewijk Asscher en Job Cohen, heeft al bedisseld dat de nieuwe regering PaarsPlus zal zijn. Gelukkig heeft Slechtmens niets tegen Joden, zoals we vanmorgen in de dagbladen konden lezen.

In Trouw las ik vanmorgen dat het CJO (Centraal Joods Overleg) met hem gaat praten. Langzaam praten, zou ik zeggen, en alles een paar keer herhalen.

2 opmerkingen:

  1. Is het echte probleem hier niet zozeer Harry Mens, maar dat er veel te veel mensen zijn die er net zo over nadenken als hij?
    Als je een aantal reacties leest van mensen op het krantenbericht dat in de link te lezen is schrik je nog meer. Mensen begrijpen oprecht niet waarom deze uitspraak van Mens als kwetsend wordt opgevat. Opmerkingen als: "Als er één bevolkingsgroep is die het recht heeft om op dit punt gevoelig te zijn, dan zijn het joden. Maar dit gaat me nu net een stapje te ver." toont aan dat men de jodenhaat en daaropvolgende jodenvervolging (nog) niet zijn vergeten, maar toch begrijpen ze het niet. We zijn volgens deze meneer/ mevrouw 'freedomofspeech911' terecht "gevoelig" maar mogen vooral niet zeuren als bepaalde opmerkingen ons net iets té bekend voorkomen.
    Gelukkig zijn er ook anderen die er iets anders over nadenken: "'Logisch dat zij daardoor een band hebben' vindt Harry. Hij bedoelt: ze spelen elkaar allemaal de bal toe, net als wij vastgoedjongens dat doen. Complotje misschien, Harry. Joodse wereldsamenzwering soms? ... Het antisemitische straattuig krijgt volop aandacht, maar let vooral ook op die 'nette witte mensen'."
    Gevaar zit hem misschien niet zozeer in een klein hoekje, maar misschien eerder in een "onverwacht" hoekje. Want laten we niet vergeten dat Yitzchak Rabin niet vermoord is door een radicale moslim, maar wel door een rechtse Israeli.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Opjehoede! Gefeliciteerd met je blog!

    Mag ik even reclame maken met m'n eigen blog:
    kandigol.wordpress.com.
    Ik schrijf over ongeveer dezelfde onderwerpen als jij, behalve over voetbal.

    BeantwoordenVerwijderen